Toezicht met Gezag

Nieuws en events

NIG panel ‘Reputation and Regulation’

Elk jaar organiseert het Netherlands Institute for Governance (NIG), de onderzoeksschool voor PhD-studenten in de bestuurskunde, een conferentie voor junior én senior bestuurskundigen uit Nederland en België. Ook dit jaar (13-14 oktober 2022) was de conferentie weer goed bezocht, met 16 inhoudelijke panels en vele bezoekers uit binnen- en buitenland.

Een van deze panels, georganiseerd door prof. dr. Erik-Hans Klijn, dr. Stephan Grimmelikhuijsen en dr. Lauren Fahy, stond in het teken van het thema “Toezicht en Reputatie”. Verschillende onderzoekers presenteerden hier het onderzoek waar ze momenteel aan werken. Sommigen van hen onderzoeken bijvoorbeeld hoe toezichthouders in de ogen van hun medewerkers het beste een gezagvolle reputatie opbouwen. Anderen doen empirisch onderzoek naar de voordelen die een toezichthouder haalt uit goed reputatie-management. Niet alleen leidde dit panel tot interessante discussies en kennisuitwisseling tussen de onderzoekers, het onderzoek belooft ook interessante inzichten op te leveren voor de toezicht-praktijk.

Klik hier voor een impressie van de NIG conferentie.